Handtherapie

Wat kan handtherapie voor u doen? 

De hand is misschien wel het mooiste gereedschap dat we bezitten. Elke dag hebben we onze handen nodig om te werken, onszelf en elkaar te verzorgen, te sporten en lief te hebben. We gebruiken onze handen om te communiceren en door te voelen geven onze vingertoppen belangrijke informatie door over de wereld om ons heen. Onze handen zijn een uniek onderdeel van onszelf. Een handtherapeut is een erkende fysiotherapeut of erkende ergotherapeut. Door uitgebreide nascholing en klinische ervaring heeft hij of zij zich gespecialiseerd in de behandeling van hand, pols en arm. Handtherapeuten zijn uitstekend op de hoogte van de anatomie van de hand en van de verschillende letsels en aandoeningen. Zij werken nauw samen met huisartsen, handchirurgen en overige medisch specialisten, waardoor u de beste kans heeft op een goed (postoperatief) herstel. Uw handtherapeut adviseert, behandelt en begeleidt.

deBundeling_handtherapie

De volgende klachten kan de handtherapeut op een gespecialiseerde manier behandelingen:

– Duimbasis-klachten als artrose of instabiliteit
– Overbelasting letsels van pezen of spieren in onderarm en hand: Bijvoorbeeld Morbus De Quervain
– Polsklachten als instabiliteit of schade aan inwendige structuren van de pols
– Fracturen aan onderarm of handbeenderen
– Letsels aan hand- en vingergewrichten, maar ook gewrichtsstijfheid
– Zenuwletstels t.h.v. ellenboog, pols en hand: Bijvoorbeeld Carpal tunnel syndroom
– Peesletsels t.h.v. pols en hand
– Dupuytren behandeling na een behandeling door een gespecialiseerd chirurg
– Ook kan de handtherapeut u informeren over eventueel nuttige spalk- en bracetherapie passende bij de klacht

Yannick Slager is als handtherapeut en manueel therapeut werkzaam bij de Bundeling. Yannick is aangesloten bij de Belgian Hand Therapists (BHT) en de Nederlandse Vereniging voor Handtherapie (NVHT). Zo blijft hij op de hoogte van de laatste vernieuwingen op het gebied van handtherapie.

Yannick Slager: “Al vanaf mijn afstuderen als fysiotherapeut in juli 2014 en manueel therapeut in juli 2015 ben ik geïnteresseerd geweest in klachten aan hand en pols. Dit soort klachten heeft een enorme impact op mensen omdat zelfs een kleine beperking grote gevolgen in het dagelijks functioneren van een persoon kan hebben. Daarom ben ik begin 2016 de Allround Opleiding Handtherapie van Handtherapie Nederland gaan volgen. Deze heb ik in juli 2016 met succes afgerond en daarom richt ik mij naast de manuele therapie nu vooral op klachten van hand, pols en arm.”

Bekijk of download(.pdf) hier de folder over handtherapie in Brunssum!