Dry NeedlingWat is Dry Needling?
Dry Needling is een behandeltechniek waarbij een dunne naald door de huid in de spier geprikt wordt. Dit wordt toegepast door een fysiotherapeut die hiervoor is opgeleid. 

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?
Dry Needling kan door de fysiotherapeut worden toegepast wanneer er sprake is van pijnpunten of spierverhardingen in de spieren. Deze pijnpunten worden ook wel “triggerpoints” genoemd. De klachten die door triggerpoints veroorzaakt kunnen worden zijn:
  • Pijnklachten in de betrokken spier, eventueel met uitstralende pijn
  • Bewegingsbeperking en/of stijfheid van de betrokken spier
  • Verminderde kracht van de spier.
Hoe werkt Dry Needling?
Door het aanprikken van de spierverharding komen er stoffen vrij en wordt de doorbloeding verbeterd, waardoor het pijnpunt wordt “uitgeschakeld”. Door het ontspannen van de spier nemen de klachten af.
De prik in de huid is nauwelijks voelbaar. Het aanprikken van het triggerpoint kan een korte verkramping of te wel een “twitch” van de spier uitlokken. Dit kan even pijnlijk zijn. Soms kan er een zwaar en vermoeid gevoel ontstaan, maar dat trekt binnen een dag weer weg.

Welke klachten kunnen met Dry Needling behandeld worden?
Recent onderzoek laat zien dat Dry Needling een zinvolle behandeling kan zijn bij:
  • Spanningshoofdpijn
  • Chronische nekklachten
  • Tennis- en golferselleboog
  • Chronische lage rugpijn
  • Overbelasting bij sporters
Afspraak:
U kunt een afspraak maken om alleen Dry Needling -behandelingen te krijgen.
Het kan ook een onderdeel zijn van een gewone fysiotherapiebehandeling, wanneer er bijvoorbeeld hardnekkige klachten blijven bestaan. Ideaal is een combinatie van Dry Needling met gerichte oefentherapie voor de betrokken spieren.
Uw behandelend fysiotherapeut van De Bundeling kan ook afspraken maken met Anne Vallinga-Meertens om uw behandeling met enkele sessies Dry Needling te combineren.
Voor vragen en informatie over Dry Needling kunt u contact opnemen met Anne Vallinga-Meertens via 06-11 289 689 of annemeertens@debundeling.nl.